Nu există nicio îndoială că mirosul distinct și exotic al parfumurilor arăbești este ceea ce le face unice și recunoscute instantaneu. Ele oferă utilizatorilor o experiență de lux și căldura unui patrimoniu ce se întinde pe milenii.

Însă știați că și parfumul are istoria lui? Și încă una bogată! De la romani, la perși și arabi. Iar tabletele cuneiforme din mileniul II î.Hr.  înregistrează cea mai timpurie utilizare a parfumului în Mesopotamia.

De exemplu, la începutul istoriei, parfumul a fost creat, în principal, pentru lux. Arabii au păstrat tradiția parfumului, iar mai târziu, odată cu apariția islamului, popularitatea acestuia a crescut în viața de zi cu zi, cât și în practica religioasă, ca parte din cultura musulmană.

Puțini sunt cei care nu au auzit de parfumurile arăbești care captivează lumea cu esențele lor unice, răspândind tradiția și luxul vieții din cele mai vechi timpuri. De ce sunt, însă, parfumurile din Dubai atât de populare și cum ne oferă ele garanția originalității? Aflăm imediat, în rândurile ce urmează.

1. Arome din Orientul Mijlociu

Parfumurile orientale cu ingrediente naturale, de bună calitate, reprezintă o categorie oficială de parfumuri, care se distinge prin notele sale calde, senzuale, precum vanilie, mosc, condimente și chihlimbar. Alte categorii de parfumuri arăbești sunt florale, caracterizate prin note de trandafir, iasomie, bujor, gardenie, tuberoză, magnolie, crin de vale și mimoză.

Nu putem omite, desigur, categoriile de parfumuri arăbești lemnoase, cu elemente precum cedru, lemn de santal, lemn de agar și patchouli. Moscul, oudul (unul dintre cele mai scumpe ingrediente de parfum) și chihlimbarul din compoziția aromelor orientale sunt bogate în feromoni ce cuceresc simțul olfactiv al persoanei care miroase, testează, aplică și simte.

Purtarea lor se recomandă ori de câte ori simțiți nevoia unui boost de încredere, fiind utilizate în mod deosebit de către persoanele care vor un plus de senzualitate.

2. Ambalaj ridicat la rang de artă

Dacă ați devenit deja interesați de parfumurile arăbești, cu siguranță veți fi impresionați inclusiv de forma în care sunt vândute. Cele originale se prezintă în sticluțe și cutii care încântă vizual, făcând referire directă la cultura tipică o Orientului.

Ambalajul deosebit tentează cu gravuri spectaculoase, decorative și forma neobișnuită, mulți europeni dorindu-și măcar una dintre aceste bijuterii olfactive și senzoriale acasă, pe comodă sau măsuța de toaletă.

Parfumurile arăbești cu sticluțe fermecătoare, desprinse, parcă, din lumea basmelor, sunt ridicate la rang de artă atât în ceea ce privește marketing-ul și ambalajul, cât și mraja notelor orientale scumpe, încapsulate în sticluțe tradiționale ce au construit, în timp, imaginea brand-ului.

3. Calitate superioară, la preț accesibil

Utilizarea esenței de parfum natural de cea mai bună calitate într-o creație olfactivă arăbească  are multe avantaje. Aroma sa netulburată, pură, este evidentă, rămânând pe piele mult timp. Un avantaj al ingredientelor naturale constă în evoluția lor pe piele, mulându-se după mediu sau în funcție de pH, temperatură sau oră din zi.

Propunerile clasice ale celor mai bune mărci din Dubai vin sub forma unui ulei gros, la un preț impresionant de accesibil, astfel încât aceste experiențe parfumate să fie disponibile tuturor. Ȋn acest mod, parfumurile arăbești oferă o experiență remarcabilă la un preț rezonabil, comparativ cu calitatea superioară a ingredientelor naturale și rare utilizate în compozițiile rezultate din pasiunea pentru universul miresmelor orientale.

4.  Parfumuri ecologice

Producătorii din Dubai fabrică parfumuri arăbești de cea mai înaltă calitate folosind ingrediente naturale, materiale și procese ecologice. Companiile producătoare sunt supuse unor inspecții stricte din partea departamentului de mediu din Dubai, pentru a se asigura că toate aspectele producției sunt respectate pentru protecția mediului înconjurător.

Sticla parfumului oriental este pur ecologică și poate fi refolosită sau reciclată pentru a produce alte materiale. Totodată, majoritatea sticlelor vin în forme și modele atractive, luând locul unui obiect decorativ minunat odată ce compoziția lor este epuizată. Astfel, le puteți păstra în dormitor, în camera de zi sau în orice alt loc ca punct de atracție.