Te declari fascinat/ă de mirosurile hipnotizante, fermecătoare, ale parfumurilor arăbești cu arome unice? Fiecare creație olfactivă are propria semnătură, creată prin amestecuri de condimente, păduri și flori speciale, obținute din diferite părți ale lumii. Amestecate în proporţii adecvate, toate aceste ingrediente oferă o aromă uimitoare, unică, imbatabilă, care nu se aseamănă cu niciun alt parfum din întreaga lume.

Încă de la începuturile sale, cultura arabă a jucat un rol vital în parfumerie, multe dintre aceste parfumuri arabesti datând de zeci de ani și venind cu propria lor istorie. Cu o amprentă de tradiție locală și un indiciu de arome exotice, parfumurile din Orientul Mijlociu sunt distinctive. Iar când vine vorba de parfumuri populare și distinctive, Emiratele Arabe Unite reprezintă capitala Orientului Mijlociu.

În prezent, ele pot fi obținute cu ușurință de la mărci internaționale de top, celebre în întreaga lume. Nu mai încape nicio urmă de îndoială că purtarea unor parfumuri arăbești din magazinul nostru online, parfumat.ro, poate oferi o notă uimitoare. Cu toate acestea, dacă nu sunt aplicate corect, ele pot deveni chiar insuportabile. Următoarele sfaturi simple vă pot ajuta să vă bucurați de parfumul arăbesc în cel mai bun mod posibil:

Mai puțin înseamnă mai mult

Ca și în cazul altor parfumuri aplicate zilnic, aplicarea cantității potrivite de parfumuri arăbești este foarte importantă. Aplicat prea mult, parfumul poate deveni chiar copleșitor, extrem de deranjant atât pentru tine, cât și pentru cei din jur, ştirbindu-ţi personalitatea. Dacă porți un parfum arăbesc la birou, asigură-te că te limitezi la un singur spray, iar pentru ocazii speciale sunt suficiente două sprayuri.

Alege parfumul arăbesc în funcție de sezon

Toate aromele arăbești îți par similare? Ele au, însă, o anumită variație, și anume, în funcție de tendințele parfumurilor în schimbare și de sezonul în curs. Poți mirosi uimitor în fiecare sezon cu parfumuri clasice, alegând unul care să corespundă nevoilor perioadei. În sezonul estival, poți opta pentru note blânde cu acorduri florale. În sezonul umed, poți experimenta aroma răcoritoare de ierburi, iar în sezonul de iarnă poți încerca amestcuri lemnoase și condimentate.

Cele mai bune branduri, pentru cel mai bun parfum arăbesc

Dacă dorești, într-adevăr, să te răsfeți cu un parfum adevărat, este esențial să îl achiziționezi de la mărci bune. Parfumurile orientale, sau arăbești, pot fi „savurate” în cel mai bun mod sub îndrumarea unui expert, folosind ingrediente de înaltă calitate. Mizează pe parfumuri arăbești sau orientale de marcă, disponibile la mărci internaționale celebre, în variantele Eau de parfum și Eau de toilette, pentru o creație olfactivă de durată.

Cum să porți corect un parfum arăbesc

  • Pulverizează, nu freca! O fracțiune creată prin frecare va încălzi pielea, care, la rândul ei, va produce enzime naturale ce vor modifica structura și intensitatea parfumului.
  • Mediul este cheia. Asemănător unui organism viu, parfumul arăbesc este sensibil la schimbările de mediu. Când vine vorba de depozitare, parfumul trebuie protejat de schimbările rece-cald care îi declanșează reacții chimice în interiorul ingredientelor naturale, scăzându-i durata de viață. Cel mai indicat mod de păstrare este cutia în care a fost inițial și la temperatura camerei.
  • Fă parfumul să dureze mai mult. Fiindcă nu persistă mult pe pielea uscată, poți aplica o loțiune de corp cu aceleași note ca în parfum, fie o cremă hidratantă fără parfum, pentru a evita orice interferență olfactivă. Nu acoperi parfumul cu haine, ci vizează zonele expuse aerului – punctele pulsului gâtului, încheieturile mâinilor sau coatelor interioare. Dacă te afli, totuși, într-un climat puternic cald, nu aplica parfumul direct pe corp, întrucât, pe măsură ce transpiri, uleiurile naturale ale pielii îi pot diminua notele mult mai rapid.