Parfumurile arăbești sunt miresme orientale seducător de puternice, remarcându-se prin luxul esențelor, intensitatea aromelor și persistența spectaculos de îndelungată. Despre cultura orientală știm deja că reprezintă un reper pentru lumea parfumurilor, iar cele arăbești originale se lasă descoperite prin prisma unor ingrediente complexe și, totodată, foarte scumpe.

Parfumul arăbesc pentru femei sau pentru bărbați reprezintă o modalitate de exprimare a propriei identități, exclusivitatea ingredientelor personificand trăsăturile. Printre principalele note pure merită menționat extractul de oud, cunoscut drept unul dintre cele mai scumpe ingrediente din lume, din compoziția unui parfum.

Ce este Oud-ul?

Oud-ul, în arabă „oudh”, reprezintă unul dintre cele mai scumpe ingrediente din lume, din compoziția unui parfum, fiind extras din lemnul de agar tropical, cunoscut sub denumirea Arbore Agar (Aquilaria).

Când acest arbore este infectat cu un anumit tip de mucegai – Phialophora parasitica – copacul reacționează, producând o rășină foarte prețioasă, întunecată la culoare și extrem de aromată.

Astfel, oud-ul este foarte apreciat de producătorii de parfumuri datorită aromei sale deosebite, parfumate, dulci, lemnoase și complexe, cunoscută și sub numele de „aur lichid”.

Prin urmare, cele mai deosebite arome de parfumuri arăbești și parfumuri orientale, în general, conțin și urme de oud.

De asemenea, printre elementele și acordurile de bază cu rol important în parfumurile arabe sunt amintite oud, chihlimbar, mosc, tămâie, lemn de agar și iasomie. Faimosul trandafir din parfumurile arăbești – trandafirul de Damasc  cu 30 de petale, din Valea Taif din Arabia Saudită – joacă și el un rol-cheie în compoziția de arome rare.

Principala caracteristică a parfumurilor orientale constă în distingerea specifică prin aroma lor puternică de care depind producția și ingredientele naturale.

Cum să purtăm parfumurile arăbești în mod corect

  • Este foarte important să înțelegeți concentrația parfumurilor pe care le veți purta, asigurându-vă că nu veți aplica o cantitate copleşitoare, care ar deveni deranjantă atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei din jur.
  • Cel mai recomandat, pentru rezultate bune, este să purtați parfumul oriental în spatele urechilor, genunchilor, sau pe încheieturi – fără frecarea lor, deoarece veți altera bogăția de arome a acestuia.
  • Nu purtați, de fiecare dată, același parfum. Le puteți combina, întrucât chimia corpului se poate adapta la miros, făcându-l, practic, inexistent pe cel purtat în mod frecvent. Jucați-vă cu diferite esențe de fiecare dată, pentru a evita estomparea lor.
  • Aplicați-vă parfumul înainte de a va îmbrăca cu haine și purta bijuterii, deoarece, în acest mod, vă veți bucura de un miros puternic pentru o perioadă mai îndelungată, pe lângă faptul că veți proteja bijuteriile de a fi pătate.
  • Depozitarea parfumurilor arăbești are un impact direct asupra „performanței” lor atunci când sunt purtate. Păstrați parfumurile într-un loc răcoros și uscat, pentru a avea un efect direct asupra duratei, atunci când le veți purta.

Esențele arăbești au devenit celebre pentru aroma și caracteristicile lor unice, sunt imbatabile și nu se aseamănă cu niciun alt parfum din întreaga lume. În prezent, ele au mare căutare în lumea arabă modernă, îndeosebi în orașul luxului, Dubai, dar și în alte țări, printre care și România, unde au cucerit deja iremediabil inimile iubitorilor de miresme orientale seducător de puternice.